Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

|
Welcome!
Jūsu grozs:
0 Produkti
Kopā: 0.00 €

Līdz bezmaksas piegādei jāpievieno produkti par 28.47 €
Sākums
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintētE-mail
Eļļas arrow Smiltsērkšķu eļļa (Hippophae Rhamnoides) - 10 ml
Smalka jūras sāls - 600 gr.Smiltsērkšķu sviests - 65 ml

Smiltsērkšķu eļļa (Hippophae Rhamnoides) - 10 ml
Palielināt bildi


Smiltsērkšķu eļļa (Hippophae Rhamnoides) - 10 ml

Cena: 4.25 €


Smiltsērkšķu eļļu iegūst ar auksto spiešanas metodi no smiltsērkšķu ogām un sēklām. Šo spilgti oranžo ogu dzimtene ir Balkāni, bet to plaši kultivē arī Eiropā un Āzijā.


Smiltsērkšķu ogas un it īpaši- to sēklas ir bagātas ar eļļu – ogās tās saturs sasniedz 8 %, bet sēklās pat līdz 12 %. Šī eļļa ir vērtīgs ārstniecības līdzeklis – tā sekmē audu atjaunošanos, mazina sāpes, tai raksturīga baktericīda darbība.

 

Senajā Grieķijā smiltsērkšķus izmantoja lai ārstētu ādas un gremošanas sistēmas slimības, kā arī novārdzinātu dzīvnieku atveseļošanai.

 

Līdz 20- tā gadsimta sākumam smiltsērkšķi bija tradicionāls Āzijas un Eiropas produkts, ASV šis augs kļuva populārs tikai pagājušā gadsimta pirmajā dekādē, kad to “Jaunajā kontinentā” ieveda Krievijas imigranti.

 

Smiltsērkšķu eļļa satur daudz A, K, D un E vitamīna, karotīnu, fitosterolus, kā arī nepiesātinātās taukskābes- oleīnskābi, linolskābi, linolēnskābi, palmitoleīnskābi un citas vērtīgas taukskābes.

 

Smiltsērkšķu eļļu ieteicams izmantot kopā ar citām augu, jeb bāzes eļļām, jo tā ir tumši oranžā krāsā un tīra var iekrāsot ādu dzelteni- oranžā tonī. Eļļu maisījumos smiltsērkšķu eļļu izmanto no 1%-10% koncentrācijā.

 

Smiltsērkšķu eļļa būs lieliska piedeva pret novecošanās krēmiem un serumiem, lūpu balzāmiem saplaisājušām lūpām un lūpu kaktiņiem, pirms un pēc sauļošanās kosmētikā -krēmos un eļļu maisījumos, jo šī eļļa novērš UV staru negatīvo iedarbību uz ādu un veicina tās atjaunošanos.

 

Smiltsērkšķu eļļu var izmantot arī apdegumu, gļotādu (deguna, mutes) iekaisumu vai izsitumu dziedēšanai, kā arī ādai ar brūcēm un izsitumiem, jūtīgai ādai paredzētos kosmētikas līdzekļos.

 

Smiltsērkšķu eļļa var radīt viegli kņudinošu sajūtu ādai ar brūcēm vai apsārtumu.

 

Ērtākai lietošanai piedāvājam eļļu pudelē ar pipetīti.


Pieejamība

Šis produkts pagaidām nav pieejams.





Visi Internetveikali un cenas