Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

|
Welcome!
Jūsu grozs:
0 Produkti
Kopā: 0.00 €

Līdz bezmaksas piegādei jāpievieno produkti par 28.47 €
Sākums
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintētE-mail
Kosmētikas laboratorija arrow Konservanti arrow Kālija sorbāts (Potassium sorbate) - 10 gr.
Kalcija karbonāts (Calcium carbonate) – 20 gr.Kalmju eļļas ekstrakts - 50 ml

Kālija sorbāts (Potassium sorbate) - 10 gr.
Palielināt bildi


Kālija sorbāts (Potassium sorbate) - 10 gr.

Cena: 0.70 €


Kālija sorbāts ir sorbīnskābes kālija sāls, ko izmanto gan kosmētikā gan pārtikas rūpniecībā kā konservantu. Tā E nr. ir 202.


Kālija sorbāts ir lielisks konservants kosmētikas līdzekļiem, kuru ph ir zem 6, bet vislielāko aktivitāti tas sasniedz pie ph 4.5. Tas ir vienkārši lietojams un drošs, nekairinošs saskarē ar ādu un acīm.. Reizēm kālija sorbātu sauc arī par pīlādžskābi (sorbīnskābe, kurai nav pievienoti kālija sāļi), jo pirmo reizi šo vielu 1859. gadā vācu ķīmiķis A. Hoffmans izdalīja no negataviem pīlādžiem.


Kālija sorbāts viegli šķīst ūdenī un to izmanto nelielās koncentrācijās- no 0.1% līdz 0.5% un šis konservants ir iedarbīgs pret pelējuma un rauga sēnītēm, bet tam ir salīdzinoši vāja pretmikrobu iedarbība, tādēļ, ja nepieciešams nodrošināt iedarbību pret gram pozitīvām un gram negatīvām baktērijām, to var kombinēt kopā ar citiem konservantiem- Cosgard, Geogard Ultra vai Naticide, samazinot šo konservantu izmantošanas %. Kālija sorbātu var kombinēt arī kopā ar spirtu, tomēr lai sasniegtu pietiekošu iedarbību, nepieciešams izmantot 12%-15% augstas koncentrācijas alkohola, kas iedarbojas sausinoši un kairinoši uz ādu.


Kālija sorbātu pievieno kosmētikas līdzekļiem, kad to temperatūra ir zem 60° C, jo augstākā temperatūrā tas oksidējas un zaudē savas konservējošās īpašības. Oksidācijas dēļ produktus, kas konservēti ar kālija sorbātu nav vēlams uzglabāt saulainās vietās vai tiešos saules staros.


Kālija sorbātu var pievienot gan šampūniem, sejas mazgāšanas želejām, gan dušas želejām un vannas putām, kā arī tonikiem, pieniņiem un krēmiem, kuru ph ir no 4.4 līdz 5.8-6. Lai pastiprinātu kālija sorbāta iedarbību, to var kombinēt ar citronskābi (0.4% sorbāta un 0.1% citronskābes).


Ph vērtību kosmētikas līdzeklim ieteicams regulēt ar pienskābi, pievienojot to produkta pagatavošanas beigās līdz sasniegts nepieciešamais ph līmenis.


Kālija sorbātu var izmantot kopā ar lielāko daļu emulgatoru (izņemot Tegomuls, kas ir ph jūtīgs emulgators un skābā vidē neveido stabilas emulsijas), virsmaktīvo vielu, aktīvo vielu un biezinātāju.


Pieejamība

Veikalā: 14






Visi Internetveikali un cenas