Lanolīna krēms jūtīgai,sausai ādai/100 ml
A daļa | % | grami | Produkts |
22 13 9 | 22 13 9 | Persiku vai makadamijas riekstu eļļa Kokosriekstu eļļa Lanolīns | |
B daļa | % | grami | Produkts |
48 5 0.3 0.3 | 48 5 0.3 0.3 | Kumelīšu ziedūdens Glicerīns Ksanatāna sveķi Kālija sorbāts | |
C daļa | % | grami | Produkts |
2 0.4 | 2 0.4 (8-10 pil.) | Bisabolols Ēteriskā eļļa (kumelīšu, lavandas vai cita) |
Pagatavošana: sagatavo B daļu-glicerīnu sajauc ar ksanatāna sveķiem, lēnām pievieno ūdeni, nepārtraukti maisot. Atstāj 5 minūtes sabiezēt -šajā laikā var sagatavot A daļu- kokosriekstu eļļu izkausē kopā ar lanolīnu (silta ūdens peldē) un ar mikseri miksē līdz veidojas gaiši dzeltena, putotiem olu dzeltenumiem līdzīga masa, pievieno persiku vai makadamijas riekstu eļļu un rūpīgi sajauc- maisot tik ilgi, līdz veidojas gaiša, viendabīga masa.
A un B daļu sajauc- A daļai lēnām un nepārtraukti maisot (ar mikserīti) pievieno B daļu un kad iveidojies viendabīgs krēms, pievieno C daļu.
Lietošana: krēmu pilda „airless” traukā vai pudelītē ar pumpīti un lieto ikdienas ādas kopšanai gan ķermenim, gan sejai. Krēms nav smags vai izteikti taukains, bet lieliski pabaro, mitrina, mīkstina un nomierina ādu.
Uzglabāšana: krēmu ieteicams izlietot 4-6 mēnešu laikā no pagatavošanas brīža.