Dabiska kosmētika un izejvielas

Dažādas ziepju pagatavošanas receptes

  • 07 February, 2019
  • 991
  • 0

Ziepju gatavošanas process:

  1. Ar nazi sadaliet ziepju masu mazākos gabaliņos- lai tā ātrāk kustu;
  2. Izkausējiet ziepju masu ūdens peldē. To var kausēt arī mikroviļņu krāsni, tomēr uzmanieties, lai ziepju masa nepārkarstu un nesāktu vārīties- tas veidos burbulīšus ziepēs;
  3. Izkausētai ziepju masai pievienojiet krāsvielas un citas piedevas pēc Jūsu izvēles- eļļas, kakao vai šī sviestu;
  4. Kad ziepju masa atdzisusi līdz 40-45 grādiem pēc Celsija- pievienojiet ēteriskās eļļas;
  5. Ja vēlaties- pievienojiet masai kādas ziedlapiņas (kliņģerīšu, kumelīšu, rožu, lavandas u.tml.), sēkliņas (magoņu u.c.) un citas piedevas;
  6. Viegli samaisiet ziepju masu. Pārāk strauja un enerģiska maisīšana var veidot burbuļus ziepēs;
  7. Salejiet gatavo ziepju masu formās- tukšos pārtikas iepakojumos, kastītēs vai jebkurās citās formiņās pēc Jūsu izvēles. Apsmidziniet ziepes ar alkoholu (spirtu vai šņabi) lai novērstu burbulīšu un līdz ar to- nelīdzenas virsmas veidošanos;
  8. Ļaujiet ziepēm sastingt apmēram 3-4 stundas, izņemiet no formas un/vai sagrieziet gabaliņos;
  9. Ja plānojat ziepes dāvināt vai uzglabāt ilgāku laiku- iepakojiet tās, lai novērstu gaisa mitruma iedarbību (ziepes, pateicoties augstajam glicerīna saturam, var sākt „svīst”- izdalīt mitrumu- pilieniņus uz ziepēm).

Ziepes GATAVAS! 


Citrusu ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • Ēdamkarote manketti eļļa
  • Puse tējkarotes kurkuma
  • 10 pilieni apelsīnu ēteriskās eļļas
  • 10 pilieni laima ēteriskās eļļas
  • 10 pilieni greipfrūtu ēteriskās eļļas

 

Rozmarīna- lavandas ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • Ēdamkarote rozmarīna (kaltēta)
  • 10-15 pilieni rozmarīna ēteriskās eļļas
  • 10-15 pilieni lavandas ēteriskās eļļas


Medus-vaniļas ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • 10 grami bišu vaska
  • Ēdamkarote medus
  • Gabaliņš vaniļas pāksts (vai vaniļas esence)


Zemeņu- greipfrūta ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • 15-20 pilieni greipfrūta ēteriskās eļļas
  • Ēdamkarote sablenderētu zemeņu/kaltētu zemeņu pulvera


Medus- auzu pārslu ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • Ēdamkarote rupji samaltu auzu pārslu
  • Ēdamkarote medus
  • Ēdamkarote bišu vaska
  • Mazliet vaniļas pāksts vai vaniļas esences


Apelsīnu- šī sviesta ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • Ēdamkarote šī sviesta
  • 15-20 pilieni saldo apelsīnu ēteriskās eļļas


Piparmētru ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • Ēdamkarote jojobas eļļas
  • 15 pilieni piparmētru ēteriskās eļļas
  • Papildus var pievienot dažus pilienus rozmarīna un/vai tējas koka ēteriskās eļļas
  • Divas tējkarotes kaltētu piparmētru lapu un ziedu.


Kanēļa- krustnagliņu ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • Tējkarote malta kanēļa
  • Tējkarote maltu krustnagliņu
  • Ēdamkarote baobaba eļļas
  • 15-20 pilieni kanēļa ēteriskās eļļas

Papildus var pievienot krustnagliņu, sandalkoka ēteriskās eļļas.


Kakao ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • Ēdamkarote kakao sviesta
  • Mazliet vaniļas pāksts (vai vaniļas esences)
  • Nepilna ēdamkarote kakao pulvera


Kafijas- kanēļa ziepes- skrubis

  • 250 grami ziepju masas
  • Ēdamkarote kakao sviesta
  • Ēdamkarote svaigi maltas kafijas
  • Tējkarote kanēļa
  • 15 pilieni kanēļa ēteriskās eļļas


Lauku ziepes

  • 250 grami ziepju masas
  • 10 grami bišu vaska
  • Ēdamkarote medus
  • Āboliņa ziedlapiņas, piparmētru lapiņas un ziediņi, kumelīšu ziedlapiņas
  • 5 pilieni piparmētru ēteriskās eļļas
  • 5 pilieni lavandas ēteriskās eļļas
  • 5 pilieni tējas koka ēteriskās eļļas
  • 5 pilieni rozmarīna ēteriskās eļļas.


Piegādes veidi

Apmaksas veidi