Dabiska kosmētika un izejvielas
Kā uzglabāt dabīgos sviestus, eļļas un ziedūdeņus?

Kā uzglabāt dabīgos sviestus, eļļas un ziedūdeņus?

  • 08 February, 2019
  • 358
  • 0

Lai pareizi uzglabātu dabīgu kosmētiku un izejvielas ir jāievēro dažas nianses.

  • Nerafinēts šī sviests jāuzglabā vēsā (līdz +20 grādu temperatūrā) vietā, noslēgtā traukā vai iepakojumā, izvairoties no tiešas saules iedarbības un karstuma avotiem. Šī sviesta derīguma termiņš ir 2 gadi. Esiet uzmanīgi, karsējot (pārkausējot) šī sviestu- nepārsniedziet  +40 grādu temperatūru, lai šī sviests nezaudētu savas ārstnieciskās īpašības.
  • Ziedūdeņi jāuzglabā +5 līdz +25 grādu temperatūrā, labi noslēgtā traukā. Jāizvairās no tiešiem saules stariem un karstuma iedarbības. Ziedūdeņu derīguma ilgums- 36 mēneši, atvērts iepakojums jāizlieto 6 mēnešu laikā.
  • Mango sviests jāuzglabā noslēgtā traukā vai iepakojumā, līdz +25 grādu temperatūrā, izvairoties no tiešiem saules stariem un karstuma avotiem (radiatoriem, sildītājiem u.tml.). Mango sviesta derīguma termiņš- 2 gadi.
  • Kakao sviesta derīguma termiņš ir 2 gadi, tas jāuzglabā noslēgtā traukā vai iepakojumā līdz +25 grādu temperatūrā, tumšā vietā, izvairoties no tiešas saules stariem un karstuma avotiem.
  • Ēteriskās eļļas obligāti jāuzglabā tumšās pudelītēs, izvairoties no tiešas saules un karstuma avotu iedarbības. Lai pagarinātu ēterisko eļļu (it sevišķi citrusu- laima, apelsīna, greipfrūta, citrona) derīguma termiņu un novērstu bojāšanos, ieteicams tās glabāt ledusskapī +5 līdz +10 grādu temperatūrā. Jāatceras- ēteriskām eļļām nav vēlamas krasas un biežas temperatūras svārstības (bieža un strauja sakaršana un atdzišana), jo tas pasliktina eļļu kvalitāti un terapeitiskās īpašības.
  • Dabīgo eļļu vidējais derīguma termiņš cieši noslēgtā iepakojumā ir 1 gads. Lai saglabātu teicamas eļļu īpašības un kvalitāti, tās jāuzglabā vēsā un tumšā vietā, izvairoties no saules un karstuma avotiem. Ja eļļu nelietojat ikdienā- to var uzglabāt ledusskapī +5 līdz +10 grādu temperatūrā. Pirms lietošanas ļaujiet eļļai vismaz 12 stundas sasilt. Uzglabājot dabīgu eļļu, izvairieties no krasām un biežām temperatūras svārstībām. Atcerieties- kokosriekstu eļļa istabas temperatūrā (ap +20) ir sviesta konsistencē, baobaba, jojobas, nerafinēta avokado eļļa kļūst biezas, ja tās uzglabā ledusskapī- pirms lietošanas vienkārši ļaujiet tām sasilt un atgūt eļļas konsistenci.
  • SVARĪGI - Kokosriekstu eļļas kušanas temperatūra ir ap 24 grādiem pēc Celsija- tādēļ vasarā iesakām to uzglabāt ledusskapja siltākajā plauktā.


Piegādes veidi

Apmaksas veidi