Dabiska kosmētika un izejvielas
  • Olīvu skvalāns (Squalane)

Skvalāns, jeb angļu valodā “squalane” tiek iegūts no olīvu eļļas un tas sastāv no augu izcelsmes lipīdiem. Olīvu skvalānam līdzīgu vielu ražo arī cilvēka ādas dziedzeri un tas nodrošina elastību, aizsardzību un mitruma līdzvsaru ādā. Tomēr pēc 25-30 gadu vecuma šīs vielas daudzums ādā samazinās (pusaudžu gados vidēji 15% no ādas izdalītajām taukvielām satur skavlānam līdzīgas vielas, bet pēc 50 gadu vecuma- tikai 3-5%) un tā sāk novecot, veidojas pirmās krunciņas, āda kļūst sausāka, mazāk elastīga un plānāka.


Olīvu skavlāns ir piemērots ādas barošanai un mitrināšanai, tas viegli un ātri iesūcas, nepadara ādu taukainu vai lipīgu, tādēļ ir lieliska piedeva sejas serumu, acu serumu, krēmu un eļļu sastāvos.


Skvalāns ir noturīgs pret oksidēšanos, tam nav aromāta, garšas un krāsa. Tas neaizsprosto poras, uzlabo ādas elastību, neizraisa alerģijas, dziedē sausu, sasprēgājušu ādu, uzlabo ādas toni, mīkstina ādu, novērš krunciņu veidošanos, atdzīvina un padara mirdzošu novecot sākušu, nobriedušu ādu.

 

Olīvu skvalāns ir piemērots visiem ādas tipiem, to var lietot kombinācijās ar citām eļļām un ēteriskajām eļļām, kā arī pievienot krēmiem.


Pagatavojiet acu serumu no 90% olīvu skvalāna un 10% aveņu vai gurķenes eļļas – tas mitrinās un baros ādu, mazinās esošās un novērsīs jaunu krunciņu veidošanos.

Rakstīt atsauksmi

Lūdzu autorizējieties vai reģistrējieties lai rakstītu atsauksmi

Olīvu skvalāns (Squalane)

  • Pieejamība: 22
  • 3.60€


Papildu izvēles:


Piegādes veidi

Apmaksas veidi