Dabiska kosmētika un izejvielas
  • Arbūza sēklu eļļa (Citrullus vulgaris seed oil)

Arbūzu sēklu eļļu iegūst ar auksto spiešanas metodi no kaltētām arbūza sēklām un šī, gurķa radinieka, eļļa ir lieliski izmantojama ādas un matu kopšanā.


Par arbūzu dzimteni tiek uzskatīta Āfrika, bet vēstures avoti liecina, ka pirms 5000 gadu arbūzi audzēti Ēģiptē, kur šī garšīgā augļa raža ienākusies vismaz divas reizes gadā. Senajā Ēģiptē arbūza sēklas izmantoja kā vērtīgu piedevu uzturam- un ne velti, jo 30 grami kaltētu arbūzu sēklu satur līdz 3 gramiem cinka, 2 gramiem dzelzs un apmēram 13 gramus eļļas, bagātas ar omega 6 un omega 9 taukskābēm.


Kosmētikā arbūza sēklu eļļa (reizēm to sauc arī par kalahari eļļu) tiek izmantota gan pieaugušo, gan bērnu un zīdaiņu ādas kopšanā, krēmu un citu kosmētikas līdzekļu gatavošanā, kā arī aromterapijā kā bāzes eļļa.


Arbūzu sēklu eļļu ieteicams izmantot gan sejas un acu, gan ķermeņa kopšanā- tīru vai kombinācijā ar citām eļļām. Tā neveido taukainu vai lipīgu slāni uz ādas, viegli iesūcas un lieliski mīkstina, un baro. Arbūzu sēklu eļļa neaizsprosto poras un pateicoties augstajam minerālvielu un omega taukskābju saturam, uzlabo ādas elastību un atjauno to.


Arbūzu sēklu eļļa ir noturīga pret karsēšanu (tādēļ izmantojama kā pamata eļļa emulsijas tipa kosmētikā), jo tās taukskābju (piesātināto un nepiesātināto) sastāvs ir lieliski sabalansēts un novērš eļļas oksidēšanos.


Arbūzu sēklu eļļa ir piemērota visiem ādas tipiem, īpaši kombinētai, sausai un normālai ādai, kā arī mazu bērnu kopšanā, jo neizraisa alerģijas un ādas jūtību. Šī eļļa ir brīnišķīga piedeva matu kopšanas līdzekļiem- maskām un balzāmiem, jo baro un uzlabo matu elastību, tomēr nepadara tos pārlieku taukainus vai smagus.

Rakstīt atsauksmi

Lūdzu autorizējieties vai reģistrējieties lai rakstītu atsauksmi

Arbūza sēklu eļļa (Citrullus vulgaris seed oil)

  • Pieejamība: Pre-Order
  • 2.83€


Papildu izvēles:

Piegādes veidi

Apmaksas veidi