Dabiska kosmētika un izejvielas
  • Mārdadža sēklu eļļa (Silybum marianum seed oil)

Mārdadža eļļu iegūst no gatavām, izžāvētām mārdadža sēklām ar auksto spiešanas metodi. Sēklas satur līdz 30% eļļas un E vitamīnu, kā arī fosfolipīdus un fitosterīnus, kas labvēlīgi ietekmē matu un ādas stāvokli.


Mārdadzi audzē kā ārstniecības augu Ziemeļeiropā, arī Latvijā, savvaļā tas sastopams Vidussjūras reģionā un Kaukāzā. Reizēm mārdadzi dēvē arī par piena dadzi (angliski Milk thistle)- šis nosaukums radies no leģendas ka Jaunava Marija slēpusi Jēzu no romiešiem zem mārdadžu lapām un lai atpazītu slēpni, lapas aplējusi ar pienu.


Mārdadžu sēklu eļļa satur daudz vērtīgu taukskābju un aktīvo vielu, kas nodrošina tās plašo pielietojumu ādas un matu kopšanas līdzekļos. Augstā linolskābes (līdz 65%) satura dēļ šī eļļa ir īpaši piemērota novecot sākušai, nobriedušai ādai, jo nodrošina tās reģenerāciju un atjauno elastību, tvirtumu, savukārt fosfolipīdi veicina eļļas aktīvo vielu (vitamīnu, antioksidantu) nokļūšanu ādas dziļākajos slāņos un fitosterīni līdzsvaro ādas dabisko mitruma līmeni.


Matu kopšanā mārdadža sēklu eļļai piemīt matu augšanu stimulējoša iedarbība, kā arī tā atjauno mata dabisko lipīdu pārklājumu, tādejādi mazinot spurošanos, atjaunojot spīdumu un matu elastību. Šo eļļu var lietot gan tīrā veidā kā matu un galvas ādas masku, gan balzāmu, kondicionieru, serumu, mazgājošo līdzekļu sastāvā.


Ādas kopšanā mārdadža sēklu eļļa ir lieliski piemērota visiem ādas tipiem, tā lieliski iesūcas, aizsargā ādu un atjauno to, uzlabo ādas stāvokli dermatītu gadījumos, mīkstina un mazina iekaisuma procesus ādā. Mārdadžu sēklu eļļa ir piemērota arī roku ādas, nagu un ienadžu kopšanai – lai veicinātu veselīgu, stipru nagu augšanu, saglabātu kutikulu elastību, bet nepadarītu rokas taukainas vai lipīgas.


Mārdadžu sēklu eļļu, ja nepieciešams, var termiski apstrādāt temperatūrā līdz 80 °C, to lieto tīrā veidā vai kombinācijā ar citām eļļām eļļu maisījumos, emulsijās, serumos u.c. kosmētikas līdzekļos.

Rakstīt atsauksmi

Lūdzu autorizējieties vai reģistrējieties lai rakstītu atsauksmi

Mārdadža sēklu eļļa (Silybum marianum seed oil)

  • Pieejamība: 26
  • 3.15€


Papildu izvēles:


Piegādes veidi

Apmaksas veidi