Dabiska kosmētika un izejvielas
  • Benzoina ēteriskā eļļa (Styrax benzoin) - 5ml
100% ēteriskā eļļa lietošanai kosmētikā. Benzoina sveķus iegūst no tropiska koka, kura dzimtene ir Āzija- Sumatra, Java, Malaizija, Laosa, Vjetnama, Ķīna. Ēteriskās eļļas ieguvei nepieciešamos sveķus iegūst, veicot iegriezumus koka mizā un pēc tam ievācot saules un gaisa ietekmē sacietējušos sveķu gabaliņus.

Benzoina ēterisko eļļu iegūst no sveķiem, apstrādājot ar šķīdinātājiem- alkoholu vai glikolu.

Tūkstošiem gadu Āzijā benzoina sveķus izmanto smaržkociņu gatavošanai, dažādos rituālos kā Ļauno garu izdzinēju un atbaidītāju. Ķīnā benzoinu izmanto kā antiseptisku līdzekli urīnceļu un gremošanas trakta saslimšanas gadījumos. Ārīgi benzoina tinktūru izmanto brūču un izsitumu kopšanai kā sausinošu, dezinficējošu līdzekli.

Benzoina ēteriskajai eļļai piemīt pret iekaisuma, antioksidanta, antiseptiskas, savelkošas, deoderizējošas, nomierinošas īpašības.

Benzoina ēterisko eļļu var kombinēt kopā ar rozes, jasmīna, vīraka, mirres, cipreses, kadiķu, citrona, koriandra, kardamona, kanēļa ēteriskajām eļļām.

Ādas kopšanā benzoina ēterisko eļļu ieteicams izmantot bojātai, iekaisušai, sakairinātai ādai, kā arī nelielām brūcēm un izsitumiem, jo tā dezinficē un novērš iekaisuma veidošanos.
Benzoina ēteriskās eļļas piedeva masāžas eļļām novērsīs nervu saspringumu, relaksēs, uzlabos asinsriti, radīs siltuma sajūtu, uzlabos pašsajūtu- gan fizisko, gan garīgo.

Rakstīt atsauksmi

Lūdzu autorizējieties vai reģistrējieties lai rakstītu atsauksmi

Benzoina ēteriskā eļļa (Styrax benzoin) - 5ml

  • Pieejamība: 7
  • 2.15€


Piegādes veidi

Apmaksas veidi