Dabiska kosmētika un izejvielas
  • Nātrija laktāts (Sodium Lactate) - 10 gr.
Nātrija laktāts ir pienskābes nātrija sāls, kas veidojas pienskābes neitralizācijas procesā to fermentējot no augu izcelsmes cukuriem (ogļhidrātiem). Nātrija laktāts ir dabisks ādas mitrinātājs, kas palīdz saglabāt ādas dabisko mitruma līmeni un viegli skābo ph. Nātrija laktātu izmanto ne tikai kosmētikā- pārtikas rūpniecībā to lieto kā mitrumuzturētāju un skābuma regulētāju.

Nātrija laktāts ir balts pulveris bez izteiktas smaržas un tas ir ļoti higroskopisks- tas piesaista mitrumu no apkārtējās vides.  Kopā ar pienskābi nātrija laktāts ādas kopšanas līdzekļos veic divas funkcijas- mitrina ādu un nodrošina tās dabisko mitruma faktoru (NMF) un veido vāji skābu ph vidi, kas novērš baktēriju un mikroorganismu vairošanos uz ādas, attiecīgi- novērš ādas iekaisumus, izsitumus, niezi.

Nātrija laktātu krēmos un citos ādas kopšanas līdzekļos var izmantot gan kombinācijā ar pienskābi (0.5% no kosmētikas līdzekļa kopējās masas pievieno pienskābi un 1% nātrija laktātu) gan bez pienskābes- 1% līdz 5% robežās no kopējā kosmētikas līdzekļa masas.

Īpaši piemērots sausai, atūdeņotai (dehidrētai), nobriedušai un novecot sākušai ādai.

Nātrija laktāts nav jūtīgs pret augstu temperatūru un ir ūdenī labi šķīstoša viela, to kosmētikas līdzekļiem ieteicams pievienot gatavošanas noslēguma posmā, pievienojot ūdens fāzei vai gatavam krēmam.

Rakstīt atsauksmi

Lūdzu autorizējieties vai reģistrējieties lai rakstītu atsauksmi

Nātrija laktāts (Sodium Lactate) - 10 gr.

  • Pieejamība: Pre-Order
  • 1.40€

Piegādes veidi

Apmaksas veidi