Dabiska kosmētika un izejvielas
  • Oligoquat - 20 ml

INCI: Stearyl Dihydroxypropyldimonium Oligosaccharides

Oligoquat ir augu izcelsmes (no cukurniedrēm iegūts) oligosaharīds, kam piemīt izteiktas mitrinošas īpašības un spēja novadīt mitrumu matu un ādas dziļākajos slāņos.


Oligoquat iegūst no cukurniedru sulas, monosaharīdus (glikozi) sadalot oligosaharīdos, kuri spēj piesaistīt mitrumu un sava nelielā molekulu izmēra dēļ novadīt to dziļāk ādā un matos. Oligoquat ir katjoniska, jeb pozitīvi lādēta viela, tādēļ tas var „piesaistīties” matu un adas virsmai, kas neļauj to noskalot mazgāšanas līdzekļos, tādejādi iespējams pagatavot dušas želejas, sejas mazgāšanas līdzekļus, šampūnus kuri saglabā savu mitrinošo iedarbību arī pēc  to noskalošanas. Katjonisko īpašību dēļ Oligoquat spēj „piesaistīties” bojātajām mata daļām un pildīt savas funkcijas tieši tur, kur nepieciešams.


Ādas kopšanā Oligoquat īpašības tiek pielīdzinātas hialuronskābei- salīdzinošos testos 0.5% hialuronskābes želeja un Oligoquat 0.5% maisījums sniedza vienādu mitrinošo iedarbību uz ādu.

Oligoquat visplašāk tiem izmantots mazgājošos līdzekļos- dušas želejās, matu mazgāšanas līdzekļos, dušas krēmos, vannas produktos, skūšanās putās, sejas mazgāšanas līdzekļos,  īpaši sausiem, trausliem, „nogurušiem” un ķīmiski apstrādātiem (krāsotiem, balinātiem, ķīmiski ieveidotiem) matiem, kā arī sausai, dehidrētai, jūtīgai, alerģiskai ādai. Ādas kopšanā Oligoquat ir lieliski piemērots ķermeņa, roku, kāju kopšanas līdzekļiem- krēmiem, pieniņiem, želejām, fluīdiem. Mitrinošās iedarbības dēļ Oligoquat ir izcila piedeva matu kopšanas līdzekļiem, kurus nav paredzēts izskalot („leave-in”)- fluīdiem, matu veidošanas līdzekļiem, serumiem u.t.t.


Oligoquat matu kopšanas līdzekļos (šampūnos, balzāmos, maskās, sprejos, serumos) atvielgos to izķemmēšanu, nogludinās spurainus, sausus, bojātus matus, atjaunos to dabisko mitruma līmeni un padarīs tos mīkstus un mirdzošus. Ādas kopšanā mazgājošos līdzekļos tas mazinās virsmaktīvo vielu sausinošo iedarbību un uzlabos sausas, raupjas ādas stāvokli, savukārt krēmos un pieniņos, želejās mitrinās ādu, nodrošinās tās elastību, mazinās ādas lobīšanos, niezi, sausumu, atjaunos ādas dabisko mitruma līmeni.


Oligoquat var pievienot ne tikai pašu gatavotiem kosmētikas līdzekļiem, bet arī visām kosmētikas bāzēm, lai uzlabotu to mitrinošās, ādu vai matus kopjošās īpašības.


Oligoquat lieto koncentrācijā no 1% līdz 10%, to var, ja nepieciešams, sildīt temperatūrā līdz 85 °C. Šī viela šķīst ūdenī, bet nešķīst eļļā.

Rakstīt atsauksmi

Lūdzu autorizējieties vai reģistrējieties lai rakstītu atsauksmi

Oligoquat - 20 ml

  • Pieejamība: Pre-Order
  • 2.63€

Piegādes veidi

Apmaksas veidi