Dabiska kosmētika un izejvielas
  • Silīcijs (Silica) – 10 gr.

Silīcijs, jeb silīcija oksīds (ķīmiskā formula SiO2) ir pārtikā, farmācijā un kosmētikā izmantojams minerāls. Silīciju dabā satur smiltis, stikls un citi materiāli.


Kosmētikā silīciju izmanto kā biezinātāju eļļām un abrazīvu piedevu zobu pastām (ieskatoties dabīgo zobu pastu sastāvā, silīcijs, jeb silica ir viena no pamata sastāvdaļām).


Silīcijs ir lieliska piedeva uz eļļas bāzes gatavotiem skrubjiem, jo tas veido želeju, kas neļauj noslāņoties abrazīvajām piedevām – sālim, cukuram, sēkliņām, granulām u.c. Silīcijs ir drošs izmantošanā gan ķermeņa, gan sejas attīrīšanas līdzekļiem.


Zobu pastās silīcijs ir abrazīvs, bet daudz maigāks par kalcija karbonātu vai/un baltajiem māliem, tādēļ piemērots jūtīgu zobu īpašniekiem.


Tā kā silīcijs nešķīst ūdenī, to var izmantot kā vieglu abrazīvu piedevu dušas želejām, krēmveida attīrošiem līdzekļiem un putām, jo pateicoties nelielajam daļiņu izmēram, silīcijs neveicinās pārlieku ādas raga kārtas attīrīšanu. Šī iemesla dēļ silīcijs būs piemērots abrazīvs arī jūtīgām ādām ar noslieci uz kuperozi (kapilāriem).


Pārtikā silīciju izmanto kā piedevu garšvielām (lai tās būtu labi birstošas un nesaliptu), bet farmācijā no tām gatavo tabletes pamata masu, kurai pievieno aktīvās vielas.


Silīcijs nešķīst ūdenī, bet palīdz stabilizēt uz eļļas bāzes gatavotos produktus (skrubjus, maskas u.c.), veidojot želejveida konsistenci.


Silīcijs nav karstumjūtīgs un to izmanto koncentrācijā 1%-10%

Rakstīt atsauksmi

Lūdzu autorizējieties vai reģistrējieties lai rakstītu atsauksmi

Silīcijs (Silica) – 10 gr.

  • Pieejamība: Pre-Order
  • 0.95€

Piegādes veidi

Apmaksas veidi